Barilla Pavilion International

 

Pedrignano, Italy

The narrative experience that we propose to the visitor is a narration for parts. It’s made up of spaces that project the visitor’s sight towards the surrounding landscape through a regular rhythm punctuated by solid (columns) and empty (windows). The landscape is designed in continuity with the interior, and it is defined by a series of green areas that give a sensorial experience to visitors.
The volumes that characterize the pavilion articulate a landscape of pitched roofs where the brick marks the rhythm of the façades, in this way the Barilla Pavilion celebrates a refined connection with the language belonging to the traditional architecture of Emilia Romagna. The profile represents a clear reference point both when we looking at it from the interstitial spaces of the Barilla company and from the motorway.
The Barilla Pavilion will allow to understand the past value for the coming generations, building a dignified, measured and controlled scenario for today.
The Barilla Pavilion is the place that will make us feel part of a past, present and future community.

 

Location

Pedrignano, Italy

Name

Barilla Pavilion International

Team

Samuel Quagliotto – Martina Tocco

Design year

June 2018

Classification

Competition entry

Client

Barilla

Status

Competition

Category
Factory, Museum, Public Spaces